Besøg vores Webshop

Vi er en del af netdyredoktor som gør det enkelt og nemt for dig at købe kvalitetsfoder, godbidder, legetøj, tilbehør m.m.

Gå til shop

Klinikken

Stenløse dyreklinik er en moderne og veludstyret smådyrsklinik med behandling af høj kvalitet og en god atmosfære.

Læs mere

VetFamily

VetFamily er en frivillig gruppe af selvejede dyreklinikker og dyrehospitaler, fordelt geografisk over hele Danmark.

Læs mere

Personalet

Vi glæder os til at hilse på dig og dit kæledyr her på klinikken.

Læs mere

Beskyt din hund mod Borrelia

Det er nu muligt at vaccinere hunde mod den flåtoverførte sygdom Borrelia

Borreliose er en bakteriel infektion som overføres af skovflåter. Alle hunde som er udsat for flåtbid, kan smittes med borrelia.
I norden bærer op til 20 % af flåter borrelia. Undersøgelser viser, at omkring 5 % af hunde der smittes med borrelia bliver syge.

Borreliose overføres med flåtens bid, men den overføres først når flåten har siddet på hunden 1-2 døgn.
Symptomer på borreliose viser sig først længe efter flåten har suget blod,- tidligst efter 1 måned og op til 6 måneder efter. Symptomer vil i den akutte fase oftest være feber, sløvhed og halthed. I den kroniske fase kan andre organer angribes.

Diagnosen kan være vanskelig at stille, både fordi der kan ses mange forskellige symptomer, og fordi der ikke findes en enkelt test, der viser, om hunden er smittet med borrelia. Oftest kræves flere tests.

Sygdommen kan behandles med antibiotika især i den akutte fase, men en del hunde vil på trods af behandlingen være bærere af sygdommen i årevis

Vaccination mod borrelia beskytter hunden mod de 3 europæiske borreliastammer. Hunden skal basisvaccineres og der gives 2 vacciner med 3 ugers interval,- derefter er det kun nødvendig med revaccination 1 x årligt. Vaccinen gives bedst i vinterperioden/tidlige forår, så hunden har dannet mange antistoffer inden flåterne begynder at være aktive.
Vaccinen må ikke gives sammen med andre vacciner.

Vaccinen giver desværre ingen beskyttelse overfor andre flåtoverførte sygdommen end borreliose. Husk derfor altid trods vaccination at give flåtforebyggende midler 1 gang om måneden i flåtsæsonen og fjerne flåter lige så snart du ser dem.

Har du spørgsmål?

Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål til denne nye vaccine, eller få en snak med os om det ville være relevant at få din hund vaccineret.