Aflivning

Det sværeste ved at have dyr er oftest, at man en dag skal sige farvel til dem igen. Det kan være en rigtig svær beslutning at finde ud af, hvornår tiden er inde til at sige farvel. Hvornår er dyrets liv ikke værdigt mere? Oftest er det noget vi dyrlæger finder ud af i samspil med jer ejere, idet vi vurderer dyrets sundhedsmæssige tilstand og sammenholder det med, hvordan dyret opfører sig og har det i hjemmet.

Procedure

Selve aflivningen foregår på en rolig og smertefri måde. Først får dyret en bedøvelse. Det bliver givet som et lille stik i musklen i låret, og efter ca. 5-10 minutter falder dyret stille og roligt i søvn. Enkelte kan få kvalme (oftest katte) og evt. kaste op. Når dyret er bedøvet, får det en sprøjte med stærkt bedøvende medicin direkte ind i en blodåre på forbenet. Dette gør, at dyret får så høj en koncentration af bedøvelsesmiddel, at det lige så stille sover ind.

Du kan selv vælge de fysiske rammer for aflivningen. De fleste vælger at komme til klinikken, men vi kommer også gerne ud i hjemmet. Desuden skal man også overveje, om man vil have sit dyr kremeret. De fleste vælger en almindelig kremering, men der også mulighed for at dyret kan komme i forskellige typer urner, samt at asken kan smeltes ind i et smykke.


Spørg os til råds eller læs evt. mere på Ada's Kæledyrskrematorium eller på Mindeperlen